В Бердянську презентували культурну мапу міста

 DSC9284

14 вересня у стінах Бердянського державного педагогічного університету Агенція «АртПоле» спільно з НДІ Історичної урбаністики представили проект «Культурна мапа Бердянська», над яким вони працювали з початку серпня 2016 року.

Відповідно до задуму організаторів, культурна мапа відображає найбільш цікаві місця Бердянська. Важливо, що їх самостійно визначали користувачі Інтернету за допомогою анкетування.

На момент підбиття перших результатів анкету заповнили 774 респонденти. У розпорядженні координаторів проекту опинилось близько 4300 відповідей, які були проаналізовані, а результаті нанесені на мапу.

«Культурна мапа Бердянська» на даний момент є дворівневою – історія та сучасність. В розділі історія, на карті міста 1862-го року нанесені будівлі, які мали та мають особливу історико-археологічну значущість для Бердянська. В розділі сучасність відображені найбільш популярні місця сучасного міста. Знаково, що третина опитаних респондентів не є мешканцями Бердянська, що дозволяє визначити найбільш привабливі туристичні центри міста для відпочиваючих. Отримані результати були категоризовані по рейтингу і відзначені кольорами. Ознайомитись з результатами дослідження можна тут.

Проект відбувся за підтримки Гете-інституту в Україні, представниця якого – Ілона Демченко – завітала на презентацію проекту «Культурна мапа Бердянська» та долучилася до круглого столу «Культурне обличчя сучасного Бердянська».

Ми відкриті до конструктивного діалогу і запрошуємо долучитися до вдосконалення проекту всіх бажаючих.

Культурна мапа Бердянська: http://berdianskculturalmap.tilda.ws./

 DSC9284 DSC9335 DSC9337 DSC9347 DSC9362 DSC9367