Презентація у Бухаресті діяльності Науково-дослідного інституту Історичної урбаністики

bucharest1

20-21 травня 2016 р. у Бухаресті (Румунія) відбувся міжнародний воркшоп «“Мобільності” в Чорноморському регіоні»

Воркшоп був організований New Europe College (Румунія) та University of St. Gallen (Швейцарія). У воркшопі взяли участь більше 20 науковців, які представляли інституції Румунії, Німеччини, Швейцарії, Греції, Угорщини, США, Туреччини, Італії, України, Грузії, Молдови, Вірменії, Росії. Фінансову підтримку проведення заходу забезпечено VolkswagenStiftung (Німеччина).

Доповіді воркшопу стосувались як методологічних засад «мобільнісного повороту» у соціальних науках, так і емпіричних case studies конкретних «мобільностей» у регіоні, що мало дозволити виявити низку довготривалих особливостей і варіацій «мобільностей» у часі і просторі в країнах, які мають вихід до Чорного і Азовського морів.

В рамках воркшопу професори БДПУ Ігор Лиман і Вікторія Константінова доповідали з теми «“Mobilities” of “Russian” Cities of the Black Sea and the Sea of Azov area at the period of the Russian Empire: studying by the Research Institute of Urban History». Крім того, бердянські науковці взяли участь у круглому столі «Академічна мобільність в країнах навколо Чорного моря. Можливості та виклики» (модератор – Константин Арделеану, Румунія).

bucharest2