Побачила світ книга «Європейське спрямування Північного Приазов’я в імперську добу: британські консульські рапорти про італійське судноплавство»

British council

Днями опублікована книга Вікторія Константінова, Ігор Лиман, Анастасія Ігнатова. Європейське спрямування Північного Приазов’я в імперську добу: британські консульські рапорти про італійське судноплавство. — Бердянськ: ФО-П Ткачук О. В., 2016. — 184 с. Текст англ., укр.

Книга присвячена контактам Північного Приазов’я з європейськими країнами в період між Східною (Кримською) та Першою світовою війнами. Слідуючи історіографічній традиції, автори відрізняють Північне, українське, Приазов’я з портовими містами Бердянськом і Маріуполем від Східного, російського, з його містами-портами Таганрогом і Ростовом-на-Дону. У центрі уваги знаходяться дві європейські нації, які брали активну участь у торгівлі на Азовському морі – італійці та британці. Увага зосереджена на висвітленні італійського судноплавства консулами Великої Британії, які сприймали італійців як одних зі своїх основних конкурентів у регіоні. Окрім авторських досліджень і статистичних таблиць, книга включає витяги з рапортів британських консулів другої половини ХІХ – початку ХХ століття.
Книгу можна побачити тут